[ BEZÁR ]

Hírek
Művelődési ház (IKSZT)
Dokumentumok
Halimba
Önkormányzat
Civil szervezetek
Intézmények
Vállalkozók
Galéria
Közérdekű adatok
Kapcsolat
Csatornázás
Halimbai hírek
Gyógynövény Tankert
Települési Értéktár

SIKERES PÁLYÁZAT: ´´Gyűjts szelektíven, avagy Halimba a környezettudatos település”

2017. augusztusában Halimba Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Földművelésügyi Minisztériumhoz „Gyűjts szelektíven, avagy Halimba a környezettudatos település” címmel. A program célja a lakossági szemléletformálás, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságának tudatosítása nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek, Halimba lakosainak számára. A megvalósításra az önkormányzat 1.776.717.- Ft támogatást kapott.
Ennek a támogatásnak köszönhetően a település lakosai számára két kirándulást is szervezünk. Az egyiket Ajkára a szelektív hulladékválogatókba a másikat pedig Sárvárra a hulladék feldolgozó üzembe.
Januárban lakossági szemléletformáló előadást tartanak az ajkai Avar Kft. munkatársai a szelektív hulladékgyűjtésről és mini kiállítást valósítunk meg a művelődési házban hulladékból terméket címmel.
Az iskolás és óvodás gyermekek részére versenyt hirdetünk. A legjobb ötleteket várjuk arra, hogy a szemétből milyen kincseket lehet varázsolni. A legjobbakat a zsűri díjazni is fogja márciusban.
Márciusra tervezzük a program zárásaként a családi Ökonapot, ahova a település valamennyi lakóját várjuk vetélkedőkkel, játékokkal.


8452 Halimba, Petőfi S. u. 16 E-mail: halimba [ kukac ] vazsonykom.hu