[ BEZÁR ]

Hírek
Művelődési ház (IKSZT)
Dokumentumok
Halimba
Önkormányzat
Civil szervezetek
Intézmények
Vállalkozók
Galéria
Közérdekű adatok
Kapcsolat
Csatornázás
Halimbai hírek
Gyógynövény Tankert
Települési Értéktár

Civil szervezetek

A Veszprém Megyei Mozgássérültek

A Veszprém Megyei Mozgássérültek
Halimba Szőc –Nyirádi CsoportjaAz egyesület ebben a formában 2000-ben alakult. Korábban „Halimbai Csoport” néven működött. A három településről közel 170 tagot tartunk nyilván és létszámunk növekszik. Havi rendszerességgel tartunk klubfoglalkozást, ahol a mozgássérülteket érintő szabályok, állami támogatások mellett, saját programok kialakítását és megvalósítását beszéljük meg.

Foglalkozásaink:

Halimba: minden hó második hétfőn 17.00
Szőc: minden hó második szerdán 17.30
Nyirád: minden hó második szerdán 16.00 a helyi művelődési házban.

2016-ban tervezett programok:

Február: Színházlátogatás Sümegen
Március: Nőnapi gyógyfürdő látogatás Celldömölkön
Április: Bakonybél, Zirc kirándulás, arborétum, csillagda megtekintése
Június: budapesti kirándulás, visegrádi palotajátékok, borgátai birkafesztivál
Július: keszthelyi hajókirándulás, Vonyarcvashegy házi sör, házi pálinka fesztivál és kirakodóvásár megtekintése
Augusztus 20: két napos kirándulás Ópusztaszerre, Kiskőrösön megnézzük Petőfi szülőházát
Szeptember: Lillafüred és környékének megtekintése (2 nap)
Október: budapesti kolbászfesztivál
November: Színházlátogatás Veszprém
December: Karácsonyi ünnepség

Programjainkat úgy alakítjuk ki, hogy a mozgássérült tagjaink részére elérhetők legyenek és azokon minél nagyobb létszámban részt vegyenek. A vezetőség minden segítséget, támogatást részükre megad.
A csoport támogat majálisokat a gyerekekért,fesztiválokat és a falunapokat, valamint más jótékonysági rendezvényeket. Ezen felül minden évben a településeken élő mozgássérült vagy fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű gyermekeket is és a borgátai üdülőben kedvezményes üdülést biztosít.
A Veszprém Megyei Mozgássérültek Egyesületének borgátai üdülőjébe várjuk tagjainkat, hozzátartozóikat, baráti társaságokat valamint civil szervezetek jelentkezését.
A két szinten 26 fő befogadására alkalmas üdülő szobái 2, 3, és 4 ágyasak.
A szobákhoz fürdőszoba tartozik, ezen kívül rendelkezésre áll az épületen belül egy jól felszerelt konyha, étkező és társalgó.
A zárt udvarban parkolási, sátorozási és grillezési lehetőség van. Gyógynövények széles választéka várja az idelátogató vendégeket.
A gyógyfürdőn kívül, - mely bejárata mindössze 300 m –re található - kikapcsolódási lehetőséget nyújt Sárvár és környéke az üdülni vágyóknak.
Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre és összejöveteleinkre.

További információ kérhető:

Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete
8200 Veszprém, Budapest út 16.
Hétköznap 8-14 óráig, a 88/565 - 240 -es telefonszámon

vagy Kovács Tibor üdülő vezetőnél a 06/30-541-7254-es telefonszámonGEOLINO Természetbarát Egyesület

Az egyesület célja a Déli-Bakony geológiai és egyéb természeti értékeinek bemutatását célzó geo-túrák szervezése, népszerűsítése, együttműködés a környék vállalkozóival a turizmus kínálta lehetőségek kiaknázása céljából, valamint a Halimbán nagy múlttal rendelkező gyógynövényes programok támogatása.

Vezető: Paksa Milán

Cím: Halimba, Kossuth u. 99.

Tel: 0670/6197960

e-mail: pakmil@gmail.com

Web: www.geoturak.hu

A Déli-Bakony hazánk kevéssé ismert tájai közé tartozik. Felfedezésre váró erdőségei betyárok legendáiról, vadászkalandokról mesélnek a kihűlt bazalt vulkánok nagyszerű kiránduló helyeket rejtenek. Erdő-mező vadvirágai a legjobb gyógynövényes lelőhelyeknek számítanak. Az elmúlt évszázadban a föld alatt erős bányászkezek munkálkodtak itt, akik felvirágoztatták, hagyományokban gazdag településsé varázsolták Halimbát, ahol ma is szorgos emberek élnek.

Az egyesület céljainak elérése érdekében folytatandó tevékenysége:
Nyílt túrák szervezése, túravezetés, a Déli-Bakony természeti kincseinek bemutatása.
A környék idegenforgalmi kínálatának feltárása, a látnivalók számbavétele, kiadványokban való népszerűsítése.


Képek

Halimba
Halimba
Halimba
Halimba
Halimba
Halimba
Halimba
Halimba
Kismama klub beszámolójaA 2013-as évben a Hársfa Óvodában működő Kismama Klub a korábbi évekhez hasonlóan fogadta és várta a három év alatti gyerekeket szüleikkel.
A Kismama Klubba jelentkező családoknak egész évben havonta egy alkalommal szerveztünk programot.
A résztvevők száma hasonló volt, mint az előző években és a családok rendszeresen eljöttek a meghirdetett összejövetelekre. 14 család járt hozzánk, összesen 17 kisgyermekkel. Közülük 4 család lakik Szőcön, 8 Halimbán, 2 pedig Ajka-Padragkúton.
Az első alkalommal felmértük a jelentkezők igényeit. A családok a kötetlen együttlét mellett a kötött programokat, előadásokat is igényelték. Így több alkalommal szerveztünk előadást is. Ezek témája volt:
• 2013. jan. Fülöp Magdolna /az ajkai Nevelési Tanácsadó vezetője/ előadása a dackorszakról, fegyelmezésről a nevelés során.
• 2013. febr. Ajkai Mentőszolgálat mentőtisztjének bemutatója „Elsősegélynyújtás kisgyermekkorban” címmel.
• 2013. márc. A Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Egészségfejlesztési Osztályának előadása „A televíziózás hatása tudományos kutatások tükrében” címmel.
• 2013. ápr. Egészséges ételek elkészítésének módjáról kaphattak a szülők tájékoztatást, kóstolóval egybekötött összejövetelünkön.
• 2013. máj. Gyermeknapi rendezvényünkön is szeretettel vártuk a Klub tagjait, labdával ajándékoztunk meg minden gyermeket.
• 2013. okt. A Művelődési Ház „Együtt a közművelődésért Halimbán” pályázatának köszönhetően Ringató foglalkozást szervezhettünk Németh Noémi szakember segítségével.
• 2013. nov. Szintén pályázati pénzből a szülők kérésére újra meghívtuk Fülöp Magdolna gyermekpszichológust, aki nevelési tanácsokat adott.
• 2013. dec. Téli kézműves foglalkozást szerveztünk, ahol a szülők gyermekeikkel közösen barkácsolhattak. A találkozó végén Mikulás ajándékkal kedveskedtünk a kicsiknek.Terveink a 2014. évre


• Január 8-án Szalai Katalin védőnő tartott előadást „Szobatisztaságra nevelés” címmel, majd beszélgettünk arról is, hogyan éli meg a nagyobbacska gyermek, ha kistestvére születik.
• Február 5-én újra az Ajkai Mentőállomás mentőtisztjének „Elsősegélynyújtás kisgyermekkorban” című bemutatója lesz.
• Március 5-én terápiás kutyás bemutatót tervezünk.
• Április 2-án a már megszokott és nagy érdeklődéssel várt reform étel bemutató és kóstoló következik Poór Istvánné élelmezésvezetővel.
• Május 30-án egész délelőttös gyereknapi programra hívjuk a Kismama Klub tagjait az óvodába, ahol lesz lufis bohóc, légvár…stb.
• Októberben újra felmérjük az igényeket, majd összeállítjuk programjainkat új tagjainkkal.
• Novemberben előadást tervezünk igény szerint.
• Decemberben kézműves foglalkozást szeretnénk adventi témában.

Továbbra is szeretettel várjuk minden hónap első szerdáján délután 16.00 órától az érdeklődő szülőket és gyerekeket!

Kedves Édesanyák! Ne feledjétek, hogy sokkal könnyebben kezdi óvodás életét az a gyermek, aki már ismerős környezetbe érkezik! Gyertek a Kismama Klub foglalkozásaira! Beszélgessetek az óvoda nyugodt környezetében hasonló élethelyzetben levő társaitokkal!

Köszönjük mindenkinek, aki bármilyen formában támogatta céljainkat!
2013-ban Nyárs Béla volt a legnagyobb civil támogatónk, aki 50 000 Ft-ot adományozott a Kismama Klubnak! Köszönet érte!
Ezen kívül köszönjük szépen a Művelődési Háznak (Lukács Zsanettnek), hogy TÁMOP-3.2.3.B-12/1-2013-0007 „Együtt a közművelődésért Halimbán!” című pályázatával színesebbé, még élménydúsabbá tette programjainkat!


Halimba


Halimba Község Polgárőr Egyesülete

Halimba Község Polgárőr Egyesülete 19 éve, 1995-ben alakult. Elnöke: Dél Károly, helyettese: Kovács Tibor. Egyesületünk azért jött létre, hogy falunkban bűnmegelőzés céljából segítsük a rendőrség munkáját és a rendezvény szervezések alkalmával biztosítsuk a helyszíneket, útlezárásokat.
Jelenleg 14 fővel munkálkodunk, csoportunk tagjai nyugdíjasok és aktív női illetve férfi dolgozók. Hetente éjszakánként, 2 alkalommal, 2-3 fővel 5 órát járőrözünk községünkben. Társaimmal mindezt szabadidőnkbe, térítés nélkül végezzük.
2013-ban egyesületünk 875 órát töltött járőrözéssel, ezenkívül részt vettünk a falu napi rendezvényen, Mindenszentekkor a temetőben járőröztünk, a bringafesztiválkor pedig a versenyszámoknál segédkeztünk és tárkonyos raguleves főzésével támogattuk az Általános Iskolát és az Óvodát.
Nagy örömünkre szolgál, hogy a Mozgáskorlátozottak Egyesületével az évek során jó kapcsolat alakult ki és már ötödik éve, hogy meghívtak minket a borgátai üdülőjükbe egy hétvégére, ahol kicsit elfeledkezhettünk a mindennapi gondokról, több időt tudunk fordítani egymásra.
2014-es terveinkben szerepel: a falu által szervezett programokon aktívan segíteni, a tavalyi évhez képest még több időt járőrözéssel tölteni, a többi civil szervezettel karöltve községünkben az összetartást erősíteni.
Szeretnénk, ha létszámunk bővülne, ezért új tagok jelentkezését várjuk az alábbi elérhetőségen: delkaroly@sanet.hu.
Ezenkívül várjuk közbiztonsággal kapcsolatos észrevételeiket! Segítsenek, hogy egy kis figyelemmel vigyázhassunk szomszédainkra, rokonainkra, barátainkra!

Figyelmüket megköszönve:

Dél Károly
elnök
8452 Halimba, Petőfi S. u. 16 E-mail: halimba [ kukac ] vazsonykom.hu